a
a

NOEMÍ DURAN

Artista polifacètica, especialment dedicada a la paraula escrita i les trobades performatives. Investigadora social, artivista.

En la seva trajectòria de formació professional ha vinculat els estudis en educació amb el camp artístic. És llicenciada en Comunicació Audiovisual (UPF,2005), diplomada en Magisteri amb itinerari en Educació Visual i Plàstica (URL,2005), postgraduada en Llenguatges Sensorials i Poètica del Joc (UdG-Teatre dels Sentits, 2011) i doctorada en Art i Educació (UB, 2012). El seu recorregut acadèmic ha anat acompanyat de formació artística permanent en dansa, teatre, música, arts plàstiques…

De la conjunció de tots aquests elements i l’esperit de búsqueda i aventura de la Noemí sorgeixen experiències col.lectives itinerants, segons on ella es troba. El 2013 crea la Casa Voladora, a Mediona (Alt Penedès, Catalunya), un espai per a l’escolta i la creació col.lectiva, que ha acollit fins a dia d’avui múltiples propostes culturals (artistes en residència, cursos puntuals, congressos internacionals, cabartes voladors…). La idea de crear espais on pugui donar la benvinguda a altres persones i crear conjuntament viatja amb la Noemí. És així que el 2016 obre la Casa Nido a Colòmbia. Quan torna a Catalunya, el 2018, les experiències sembrades a Llationamèrica segueixen expandint-se amb noves formes, i sempre queden els ponts traçats per seguir creant. No hi ha distàncies quan els vincles són potents.

L’acció social, el compromís intercultural i d’expansió de sabers caracteritza el treball de la Noemí. Reescriure entre cossos camins po(e)sibles és la filosofia i metodologia pròpia que ella crea com a fruit dels seus aprenentatges. És conferenciant habitual d’universitats arreu del món interessades en les seves aportacions en els creuaments entre Art i Educació.

Actualment, la Noemí és professora de la Facultat d’ Educació de la Universitat de Barcelona, al Departament de Teoria i Història de l’Educació, i imparteix classes on conflueixen l’Art i l’Educació. També és tutora de treballs finals de Màster en Psicopedagogia i Educació Social a la Universitat Oberta de Catalunya. Membre del Grup d’Investigació Diverser (Facultad de Educación, Universidad de Antioquia, Colombia). El seu contacte amb les universitats llatinoamericanes comença el 2012, i des de llavors treballa en ambdós continents, enriquint punts de vista i interrogant-se constantment sobre els processos de descolonització epistemològica.

Amb La In.quieta la Noemí es proposa el repte de seguir escoltant el món i contribuir-hi des de la seva mirada poético política.

LA IN.QUIETA - Companyia artística

  +34 646 26 09 74     info@inquieta.cat