CRÒNIQUES IN.QUIETANTS

MUJER DRAGÓN presentación libro-performance

En motivo de la 17a Fiesta del Libro de Medellín presentamos el libro-performance Mujer Dragón. Danza más conversatorio sobre el arquetipo de la Mujer Dragón.

Sábado 16 septiembre, 16h

Carpa COMFAMA, Jardín Botánico de Medellín, Colombia.

 

LA CASA EN VERS i DONA DRAC

Música, poesia i acció in.quietant al voltant de dues narracions, “La casa en vers” (Noemí Duran, 2021) i “Dona Drac” (Noemí Duran, 2023). Molt benvinguts i benvingudes!

Dissabte 6 de maig, 18h.

A “El cant del Pruner”, La Floresta, Barcelona.

 

ACCIÓ IN.QUIETANT: DONA DRAC

Què seria de la imaginació sense relats que ens inspirin? Aquest Sant jordi ens trobem per escoltar com diversos creadors/es han traduït a altres llenguatges fragments del no-llibre «Dona Drac»… La sorpresa ens espera. Un exercici de pensament sensible sobre l’expansió de la consciència femenina en la societat actual. Benvinguts/des!

Dissabte 22 d’abril, 20h.

La Iaia Damasquina, Raval, Barcelona.

 

JOC, ART i COMUNITAT: Experiències pedagògiques alternatives a Medellín

Dins el context de l’assignatura “Art i cultura en l’Educació Social” (carrera Educació Social, de la UB) des de La In.Quieta hem fet de pont per a organitzar aquesta conferència.

Molt benvinguts/des!

Dilluns 17 abril, 17.30h.

Facultat d’Educació, UB, Campus Mundet
Barcelona

 

RIU SEC, COR BUIT. Quan les comunitats s’escolten?… 

Una investigació que parteix d’una història del meu territori ancestral, Mediona (Alt Penedès), sobre les relacions dels habitants del poble amb els assentaments de gitanos a la vora del riu, anys enrera… 
En diàleg amb aquesta història elaboro un pòster que conté reflexions sobre com transitem del domini patriarcal incorporat a la consciència femenina incorporada. 
Hi haurà també algun gest performatiu provocador, com sempre passa quan La In.Quieta companyia artística es posa en joc per mobilitzar coneixements…
Molt benvinguts/des!
Projecte seleccionat per CULTUROPOLIS. CONGRÉS INTERNACIONAL PELS DRETS CULTURALS
(Paral·lel 62, Barcelona. 11.30h-13.30h) 
https://www.barcelona.cat/aqui-es-fa-cultura/es/culturopolis/programa/18-noviembre

 

ELS CAMINS DE L’AMOR I ELS CAMINS DE LA POR. Com és el paisatge de les teves emocions?…

Exercici in.quietant performatiu per explorar juntes el terreny de les emocions. 

5 de maig 2022, Igualda, Organitza: Centre Kumon. Adreçat a infants i famílies. 

12 de maig 2022, Hospitalet. Organitza: Memora. Adreçat a gent gran. 

 

EL NACIMIENTO DE LAS DI(CH)OSAS / Postales de Estambul

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març inaugurem l’exposició “EL NACIMIENTO DE LAS DI(CH)OSAS. Postales de Estambul” a l’entrada del CRAI Biblioteca del Campus de Mundet (UB). 

En aquesta exposició l’artista catalana Noemí Duran (https://inquieta.cat/noemi-duran/) ens invita a viatjar al cor de la ciutat d’Istanbul a partir dels registres audiovisuals de la seva trobada amb setze dones d’allà. L’estiu del 2019 la Noemí va viatjar-hi i va entrar en conversa amb diverses dones turques preguntant-los “què és per tu una dona ‘di(ch)osa’?” Pregunta que va utilitzar per explorar com, des de la condició social de dona en aquesta ciutat fronterera entre Orient i Occident, és possible viure la relació pròpia amb el plaer, el poder, el desig, l’erotisme, la força vital… 

Us invitem a passar per l’espai de la instal·lació (del 8 de març al 25 de març), i molt especialment a assistir al conversatori amb l’artista, que tindrà lloc dijous 10 de març al matí de 12h a 12.30h i a la tarda de 17h a 17.30h.

SENTITS IN.QUIETANTS

Recorregut d’accions in.quietants al voltant d’un gran espiral al pati d’EART. Experiències sensorials on assajarem maneres d’estar juntes i de desplegar-nos.

Dissabte 19 de febrer 2022/ 11h-13h
Associació “Experimentem amb l’Art”, Barcelona

EDUCACIÓ I COOPERACIÓ?

Per obrir i inspirar aquesta jornada plantejaré algunes problemàtiques actuals del vincle “educació-cooperació” i ressaltaré també els reptes que tenim per davant. Compartiré algunes estratègies metodològiques de “Reescriure entre cossos camins po(e)sibles” per veure la relació amb l’altre com a possibilitat creativa, i enfortir així la dimensió ètica de l’educació, que és la seva raó de ser. 

Dissabte 29 de gener 2022/ 9.30h
Sala Joan Comellas. El Masnou

SENTITS IN.QUIETANTS

Maneres de desplegar-nos…

Us proposo un recorregut d’accions in.quietants al voltant d’un gran espiral al pati d’”Experimentem amb l’ART”. Experiències sensorials on assajarem maneres d’estar juntes i de desplegar-nos. Benvinguts/des petits i grans. 

Dissabte 11 desembre 2021 / 11h a 13h
Experimentem amb l’ART. C/Torrijos, 68, 08012 BCN
3€ / persona
Inscripcions: 

Conversatorio: La estética, experiencia sensible desde el cuerpo

Dentro del “3r Coloquio Nacional y 1ro Inernacional en Cultura Somática” (del Congreso Expomotricidad 2021, organizado por la Universidad de Antioquia, Colombia) estaremos conversando sobre las po(e)sibilidades del cuerpo para crear sentidos vitales.
Compartiremos desde los aprendizajes de La In.Quieta Compañía Artística y su metodología de Reescribir entre cuerpos, que fusiona educación y arte para crear encuentros pedagógicos donde las posibilidades de armonizarnos son también un punto clave en momentos sociales donde hay tantísimo por sanar.
Miércoles 24 de noviembre, 14h-14.40h colombianas.
Link para la inscripción al congreso virtual:

FER UNA IN.QUIETA: La Prostituta Sagrada

Us comparteixo la invitació a llegir aquest llibre. Fa poc m’he trobat amb ell i em sembla fascinant per abordar temes actuals com són la relació entre sexualitat i espiritualitat a la llum dels llegats històrics que ens antecedeixen. Crec que conversar sobre aquesta lectura pot ser molt nutritiu, per això des del JARDÍ VOLADOR, a Sant Joan de Mediona, espai prolongació de la CASA VOLADORA, vull proposar que primer cadascú es llegeixi el llibre i després ens trobem per compartir impressions.
Si us interessa FER UNA IN.QUIETA sobre LA PROSTITUTA SAGRADA podeu inscriure-us a info@inquieta.cat
És una activitat gratuïta on tots aportem.
Gràcies per sumar

Espiritualitat femenina: poesia i dansa de l’Imperi Otomà a Al-Àndalus / BARCELONA PENSA

Activitat inclosa al programa del Barcelona Pensa 2021, un festival de filosofia organitzat des de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona per commemorar el Dia Mundial de la Filosofia, el 18 de novembre. Es tracta d’unes jornades en les quals el pensament i la reflexió sobre el món surten de les classes i omplen els carrers, ocupant espais i arribant a públics de tota mena.

Darrerament, la poesia femenina andalusina ha cridat l’atenció tant a mitjans acadèmics com no acadèmics. S’ha conservat una mínima part de la producció d’una quarantena de poetes: important, substanciós i de molta varietat temàtica. Entre elles, la veu més coneguda és la de la princesa omeia Wallada (Córdoba, segle XI), però en són moltes més les que han configurat el mosaic polifònic de versos compostos en forma de casides clàssiques. Adile Sultan (1826-1899) ens ofereix la rica experiència d’aproximar-nos a les realitats espirituals que vivia mitjançant la seva única obra poètica, Divan, que es pot entendre com un símbol de comunicació amb allò sagrat. A través de la poesia, ha intentat expressar una aventura espiritual en la qual l’univers no només s’explica a partir d’allò merament físic.

 

Produeix: Nesrin Karavar, Marga Castells  i Noemí Duran 

Taula rodona al Centre d’Arts Santa Mònica. Barcelona 

16.11.2021 / 19h a 20’30h

Sala d’actes Aforament limitat

4 pistes per a l’ Educació cooperativa…

Xerrada per obrir la conversa sobre els vincles entre Educació i Cooperació, tema de rellevant importància contemporània. «Pedagogia Pobra», «Memòria Sensorial», «Consciència Femenina» i «Sentir en espiral» seran les nocions que Noemí Duran exposarà per obrir el debat.

Divendres 22 d’Octubre, 9.30h del matí 
Sala Joan Comellas, El Masnou

L.I.A (Laboratori d’Investigació Artística per a joves)

Espai de creació individual i col·lectiva on ens trobem per escoltar-nos i articular els interessos de cada participant en relació a tres conceptes claus: territori, art, identitat. L.I.A. és un espai on Noemí Duran acompanya als joves «liantes», d’entre 12 i 16 anys, a desenvolupar processos d’investigació artística (barrejant múltiples llenguatges i enfocaments) a partir de preguntes pròpies dels i les joves en relació amb el territori i la identitat.

1a sessió / dilluns 18 d’octubre: RELAT AUTOBIOGRÀFIC ARTÍSTIC
2a sessió / dilluns 25 d’octubre: RELAT AUTOBIOGRÀFIC ARTÍSTIC
3a sessió / dilluns 15 de novembre: IDENTITAT I TERRITORI
4a sessió / dilluns 22 de novembre: IDENTITAT I TERRITORI
5a sessió / dilluns 29 novembre: EXPLORACIONS ARTÍSTIQUES DE MEDIONA
6a sessió / dilluns 13 desembre: EXPLORACIONS ARTÍSTIQUES DE MEDIONA
7a sessió / dilluns 20 desembre: PREPARACIÓ DE LA POSADA EN ESCENA DE LES CREACIONS
Dissabte a concretar: POSADA EN ESCENA DE LES CREACIONS

 

Dilluns (18h-19.30 h) / Taller de 8 sessions
Del 18 d’Octubre al 20 de Desembre 2021
Gratuït. Inscripcions a l’Ajuntament fins el 14 d’octubre

¿QUÉ ES PARA TI UNA MUJER DI(CH)OSA?

En julio de 2019, la artista catalana Noemí Duran viaja a la ciudad de Estambul con la pregunta sobre la condición de ser mujer en esta ciudad turca. A través de su mirada poética retrata a dieciséis mujeres que se abren a conversar con ella respondiendo a la pregunta: «¿Qué es para ti una mujer di(ch)osa?», es decir, en relación con el poder (diosa) y el placer (dichosa). De estos encuentros nace la experiencia artística “El nacimiento de las Di(ch)osas. Postales de Estambul”, que recoge los testimonios de esas mujeres a partir de postales donde ellas deciden cómo ser fotografiadas respondiendo a la cuestión que se les plantea. Con este dispositivo artístico generamos conversatorios, abriendo el diálogo intercultural para escuchar los interrogantes propios de cada contexto a la luz de esta experiencia.

 

28 septiembre, 4pm-5.30pm / virtual, Mesa de Género Antioquia-Politécnico Jaime Isaza Cadavid

29 septiembre, 5pm-6pm / presencial, carpa nº12 “De CiberOz a Abya Yala”, Jardín Lectura viva, Jardín Botánico, 15ª Fiesta del Libro y la Cultura

30 septiembre, 6.30pm-8pm / presencial, Ruda café-librería

PRESENTACIÓN DEL LIBRO «INTI. CLARIDADES»

«INTI. Claridades» (Noemí Duran, 2021) es un proceso de revelación de sentidos vitales, desde el 2018 que me fui de Colombia y volví a mi tierra natal Catalunya, hasta el día de hoy, que vuelvo a caminar por mi tierra espiritual, Colombia… Este sinfín espiralado que es la Vida y la po(e)sibilidad de tejer con letras lo que vamos siendo.

 

29 septiembre, 6pm-7pm / presencial, carpa nº12 “De CiberOz a Abya Yala”, Jardín Lectura viva, Jardín Botánico, 15ª Fiesta del Libro y la Cultura.

 

PALABRAR EL DEVENIR

Conversatorio con la escritora Noemí Duran

Organizado por la Fundación Elede, educación integral para jóvenes. Colombia. 
Miércoles 22 de septiembre de 16:00h a 18:00h.
Inscripción aquí

ACCIÓN IN.QUIETANTE: DESHOJAR

Lanzamiento del libro “INTI. Claridades” (Noemí Duran, 2021)
al más puro estilo deshojado…

Indicaciones:

– una espiral como dispositivo para el juego, 

– 10 participantes, 

– público quien quiera, 

– una invitación: presenciar un libro deshojándose a manos del que decida entrar en la espiral, abrir una caja, sacar una hoja al azar o no, leerla y resonar… para, de la manera que quiera, salir de la espiral y compartir con el resto de personas un cuerpo po(e)sible… el afecto de esta lectura en sí, la traducción a otra expresión, el regalo de ponernos a jugar a la escucha de las expresiones que nazcan, a la luz de un claro de bosque.

 

Contra-indicaciones:

– no apto para personas que necesitan tenerlo todo bajo control,

– puede causar irritación, en distintos grados, a seres sedientes de protagonismo,

– en ocasiones abre la sensibilidad sutil y hasta puede llegar a provocar arritmia cardíaca.

Si no es tu caso, puedes inscribirte a esta acción in.quietante como participante (y traer todas tus po(e)sibilidades para resonar) o como público testigo: info@inquieta.cat

 

Sábado 18 de septiembre, 11h (Vereda Barro Blanco, Santa Elena. Colombia)

SENTIR EN ESPIRAL: CUERPOS PO(E)SIBLES

¿Qué tiene que pasar para que un cuerpo decida abrirse…?

Con esta pregunta de fondo, Noemí Duran nos propone un viaje por el sentir en espiral, a través de la metodología de «Reescribir entre cuerpos» 
Vamos a vivenciar «el Despertar, el Jugar,  y el Explorar»… Fases para permitir el ritual de apertura progresiva del Ser a través del cuerpo sensible, permeable, que tiene sus modos singulares de transitar. Porque somos procesos, tránsitos constantes, y si tomamos consciencia de ello y nos atrevemos a encarnarlo, nuestro cuerpo deviene muchos cuerpos po(e)sibles…
4 de septiembre, de 17h-18h, 
en Escuela de Danza Domo (Envigado. Medellín,Colombia)

EL NACIMIENTO DE LAS DI(CH)OSAS

Postales de Istanbul (Noemí Duran)

Exposició fotogràfica que recull els testimonis visuals de setze dones d’Istanbul, l’estiu del 2019. Una conversa sobre com viuen el plaer i el poder com habitants d’aquesta ciutat turca. De les trobades sorgeixen postals inquietants i un documental on les protagonistes s’expressen a viva veu. Com t’agradaria ser fotografiada per mostrar com vius el poder i el plaer? Amb aquesta qüestió de fons s’invita també als visitants de l’exposició a crear el seu propi relat.

Dissabte 29 de maig de 2021
D’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00h
C/ Torrijos, 68, Barcelona (Gràcia)
Jornada de Portes Obertes
Associació Experimentem amb l’Art / Aula 3- Espai de La In.Quieta
.

SENTITS IN.QUIETANTS

Les relacions i les cures en les experiències artístiques col·lectives

Jugar amb les finestres del nostre cos per obrir-nos a sentir en època de pandèmia, on les capes s’interposen de manera més contundent, ens permet posar també en joc el pensament, interpel·lar-nos sobre com abordem avui les relacions i les cures en les experiències artístiques col·lectives.

Dissabte 8 de maig / 18.30h a 20.00h
Context: FORMACIÓ EN PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES, PARTICIPACIÓ I CANVI SOCIAL (Xarxa Artibarri)
.

JORNADES D’ORIENTACIÓ PROFESSIONAL

Taula rodona sobre emprenedoria en l’àmbit de l’educació i el camp social, pels estudiants de la Facultat d’Educació de la UB. Amb la participació de: 

Divendres 30 d’abril, 10.30h a 12.15h.

SENTITS IN.QUIETANTS

Maneres de desplegar-nos…

Us proposo un recorregut d’accions in.quietants al voltant d’un gran espiral al pati d'”Experimentem amb l’ART”. Experiències sensorials on assajarem maneres d’estar juntes i de desplegar-nos.

Dissabte 24 d’abril 2021 / 11h a 13h
Experimentem amb l’ART. C/Torrijos, 68, 08012 BCN
3€ / persona

CONQUISTAS ÍNTIMAS

Acció in.quietant per Sant Jordi

“CONQUISTAS ÍNTIMAS. DIARI D’UN CONFI(N)AMENT” (Noemí Duran, 2020) és un diari eclèctic, on barrejo poesia, records onírics, fragments de llibres que em van ser companyia íntima, sensacions vers les notícies víriques que anaven marcant el ritme massiu… Una polifonia que retrata el pas del dies tancats a casa i que encara té un sabor contemporani. Us animo a omplir el llibre amb les vostres pròpies catarsis. I us espero el dia de Sant Jordi a la Llibreria Pròleg de Barcelona per deixar petjada conjuntament de les “conquistas íntimas” que ens ha portat el confinament…

Divendres 23 d’abril / 17h a 19h
Llibreria Pròleg. C/ Sant Pere Més Alt 46, Barcelona.

PROPOSTA DE TALLER LÚDIC D’EDUCACIÓ ARTÍSTICA.

Explorem la relació entre la forma espiral i els cinc sentits corporals, creant un instrument que ens permet valorar com sentim. Imaginem les possibilitats de convertir aquest espiral en una instal•lació artística per compartir amb altres persones el viatge sensorial per l’espiral… Creem juntes? Ho adaptem al vostre context.


Reserves: info@inquieta.cat

BCN RELATS SENSORIALS

“Caminar, respirar, escriure i tot el que passa entremig….”

Durada 1h aprox. Cost: 12 euros

Disponibilitat: gener-març 2021
Reserves: info@inquieta.cat

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ

“EL NACIMIENTO DE LAS DI(CH)OSAS. Postales de Istanbul”

2 de Desembre del 2020 a les 20.00h
Espai d’Art Ventalo, Gràcia, Barcelona

ACCIÓ IN.QUIETANT


“SORTIR DE L’HAREM. Reescriure el cos eròtic”

5 de Desembre del 2020 a les 18.00h
Espai d’Art Ventalo, Gràcia, Barcelona

LA IN.QUIETA - Companyia artística

  +34 646 26 09 74     info@inquieta.cat